top of page

Free Bird
Sailing

Schipper
Erik Dekker

FBS45-profiel2_edited.jpg

De ultieme zeilbeleving

Een zeiljacht huren met schipper was nog nooit zo gemakkelijk als bij

Free Bird Sailing

Hallo, 

Het zeilen zat er al vroeg in. Als klein jochie van 13 jaar zeilde ik in een open boot (varuna 504) op het Zuidlaardermeer. Al snel begon het zeilen te vervelen na geproefd te hebben aan het windsurfen. Vervolgens heb ik tot mijn 19e verdienstelijk wedstrijden gesurft op nationaal en internationaal niveau.

Mijn maatschappelijke loopbaan ben ik in 1993 begonnen bij Bohr Instrument Services bv. Een bedrijf dat wereldwijd actief is in de gas en olie industrie. Bohr is gespecialiseerd in de verhuur-verkoop van zelfontwikkelde instrumentatie en computersystemen t.b.v. on en offshore boorinstallaties. Na jarenlang manager te zijn geweest,  kreeg ik in 2004 de mogelijkheid om samen met een compagnon het bedrijf over te nemen. Naast het ondernemen besteed ik ieder vrij uur aan het zeilen.

In 2004 ben ik begonnen met het jachtzeilen op een Jeanneau Sun Odyssey 34.2. Vervolgens heb ik 2007 een Dufour 40 performance gekocht en in 2012 mijn huidige Beneteau First 45.  Dit schip biedt alles wat je als sportieve, recreatieve of beginnende zeiler wenst. Veel comfort  in combinatie met fantastische zeileigenschappen.

Afgelopen jaren heb ik regelmatig overtochten naar Engeland gemaakt, dit waren prachtige avonturen waar de kinderen ook volop van hebben genoten.

Graag wil ik jullie, je vrienden, je gezin optimaal laten genieten van het zeilen op groter water. Daarnaast hoop ik jullie het één en ander bij te mogen brengen over het manoeuvreren, zeiltrim, navigatie en tochtplanning. Wie weet worden jullie dan net zo besmet met het zeilvirus als ik.

Ik hoop jullie binnenkort te mogen begroeten aan boord van de Free Bird

Hartelijke zeilgroet,

Erik

bottom of page